RepertoarRycket I-III

RepertoarRycken I, II och III är KVASTs projekt för att nå en mer jämställd repertoar på Sveriges konstmusikscener.

RepertoarRycket I genomfördes hösten 2013 – våren 2014, då KVAST besökte samtliga orkestrar för diskussion och erbjudande om rådgivning eller annan hjälp.

RepertoarRycket II genomfördes 2014 och innefattade utveckling av hemsidan samt uppföljning av orkestersamtal via telefon.

RepertoarRycket III genomfördes oktober 2018 – februari 2020 och bland mycket annat är mycket på denna hemsida ett resultat av det. RR III finansierades av Postkodstiftelsen. Läs mer här

REPERTOARBANKEN

Vi har en av världens mest omfattande samlingar med över 3000 verk! Du kan bläddra, filtrera och söka på orkestermusik, kammarmusik av alla de slag – elektronmusik och liveelektronik, kör, opera med mera. Sök verk av kvinnliga komponister efter genre, besättning, svårighetsgrad, titel, durata….

Till Repertoarbanken

UNGA OCH LÄRARE

Musik skriven av kvinnor på lektionen? Det finns musik från alla epoker och stilar och i olika svårighetsgrad – klicka in och låt dig inspireras, lyssna, titta… Tjejer och kvinnor har skrivit och skapat musik i alla tider, och kommer göra det mer och mer, kanske just du är på väg att bli tonsättare?

Lyssna och läs

KUNSKAP OCH METODER

Hur lockar vi fler kvinnliga/ickebinära sökanden till vår kompositionsutbildning? Var där verkligen så få kvinnliga tonsättare historiskt? Omedveten könsdiskriminering, gäller det mig? Historisk information, texter för reflektion och tips för en mer jämställd musikverksamhet och programläggning finns här!

Läs mer