Pressbilder

Foto från prisceremoni Guldkvasten 2020. Fr v: KVAST:s ordförande Astrid Pernille Hartmann och kanalansvarig P2 Elle-Kari Höjeberg. Foto Ellinor Sterner Bonander
Hedersomnämnande Guldkvasten 2020: Cathrine Winnes och Anders Lindstad
Från Royal Albert Hall Foto: Runar Blekken
KVAST logotyp
KVAST logotyp utan text
Vinnare av Guldkvasten 2019 Operabyrån
På bilden Christina Larsson Malmberg
Guldkvastenobelisk 2019
KVAST 10-årsfirande i Konserthuset Stockholm. Från vänster tidigare ordförande Stina Lyles, KVAST:s grundare Karin Rehnqvist, ordförande Astrid Pernille Hartmann

REPERTOARBANKEN

Vi har en av världens mest omfattande samlingar med över 3000 verk! Du kan bläddra, filtrera och söka på orkestermusik, kammarmusik av alla de slag – elektronmusik och liveelektronik, kör, opera med mera. Sök verk av kvinnliga komponister efter genre, besättning, svårighetsgrad, titel, durata….

Till Repertoarbanken

UNGA OCH LÄRARE

Musik skriven av kvinnor på lektionen? Det finns musik från alla epoker och stilar och i olika svårighetsgrad – klicka in och låt dig inspireras, lyssna, titta… Tjejer och kvinnor har skrivit och skapat musik i alla tider, och kommer göra det mer och mer, kanske just du är på väg att bli tonsättare?

Lyssna och läs

KUNSKAP OCH METODER

Var det verkligen så få kvinnliga tonsättare historiskt? Omedveten könsdiskriminering, gäller det mig? Här hittar du som programläggare, musiker eller allmänt intresserad av jämställdhet historisk information, texter för reflektion och tips för en mer jämställd och demokratisk programläggning.

Läs mer