Bli medlem i KVAST

KVAST är en ideell förening, öppen för alla, oavsett kön och härkomst, som sympatiserar med och vill verka för föreningens mål.

Nytt är att organisationer kan bli medlemmar. Skriv en e-post till invoice@kvast.org så får ni en faktura på medlemsavgiften som är 300 kr för ideella föreningar/nätverk och 1000 kr för organisationer/institutioner. Ange fakturaadress samt organisationsnummer och GLN-nummer om ni kan ta emot e-faktura.

Föreningen KVASTs syften är

– att öka andelen kvinnliga tonsättare på repertoaren
– att öka kunskaperna hos programråd om vilken repertoar som finns av kvinnliga tonsättare
– att öka medvetenheten om genusperspektivet i repertoarvalet över alla tider och geografiska gränser.

Bli medlem - 150 kr!

Medlemsavgiften är för närvarande 150:-. Betalas med swish, kort eller bankkonto via PayPal. Swishnumret är 123 230 3279. Vill du hellre betala med kort, klicka på "Lägg till i kundvagn" på knappen här ovanför och checka sedan ut på den gula knappen för att genomföra betalningen.

Vid swish ange din e-postadress som meddelande. Vid inbetalning på annat sätt ange namn och e-postadress i meddelandefält eller maila in till invoice@kvast.org

Om du betalar via PlusGiro till KVAST – 49 45 63-0 – glöm inte att utöver ditt namn och mailadress ange för vilket år medlemsavgiften avser.

Kontaktuppgifter, KVAST

REPERTOARBANKEN

Vi har en av världens mest omfattande samlingar med över 3000 verk! Du kan bläddra, filtrera och söka på orkestermusik, kammarmusik av alla de slag – elektronmusik och liveelektronik, kör, opera med mera. Sök verk av kvinnliga komponister efter genre, besättning, svårighetsgrad, titel, durata….

Till Repertoarbanken

UNGA OCH LÄRARE

Musik skriven av kvinnor på lektionen? Det finns musik från alla epoker och stilar och i olika svårighetsgrad – klicka in och låt dig inspireras, lyssna, titta… Tjejer och kvinnor har skrivit och skapat musik i alla tider, och kommer göra det mer och mer, kanske just du är på väg att bli tonsättare?

Lyssna och läs

KUNSKAP OCH METODER

Var det verkligen så få kvinnliga tonsättare historiskt? Omedveten könsdiskriminering, gäller det mig? Här hittar du som programläggare, musiker eller allmänt intresserad av jämställdhet historisk information, texter för reflektion och tips för en mer jämställd och demokratisk programläggning.

Läs mer