Om Kvast

Kvast — Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare är en ideell förening som verkar för att mer musik av kvinnor ska klinga i konserthus, på experimentscener, i aulor och allsköns musikhus runt om i landet, ja i världen. Ju fler konstnärliga uttryck, desto rikare musikliv!

Vi driver en av världens ledande webbplatser om kvinnliga tonsättare och deras repertoar, vi samtalar med och ger Sveriges orkestrar råd om hur mer musik av kvinnor ska kunna spelas i konserthusen, vi räknar statistik, vi ordnar diskussioner, kompositionsverkstäder med mera.

Läs om Kvasts bakgrund, verksamhet, medlemmar, medlemskap, Guldkvasten och stadgar på undersidorna, klicka på menyn uppe till höger!

Jämställt på musikscenerna – för demokrati och god konst

THE REPERTOIRE BANK

Vi har en av världens mest omfattande samlingar med över 3000 verk! Du kan bläddra, filtrera och söka på orkestermusik, kammarmusik av alla de slag – elektronmusik och liveelektronik, kör, opera med mera. Sök verk av kvinnliga komponister efter genre, besättning, svårighetsgrad, titel, durata….

Till Repertoarbanken

UNGA OCH LÄRARE

Musik skriven av kvinnor på lektionen? Det finns musik från alla epoker och stilar och i olika svårighetsgrad – klicka in och låt dig inspireras, lyssna, titta… Tjejer och kvinnor har skrivit och skapat musik i alla tider, och kommer göra det mer och mer, kanske just du är på väg att bli kompositör?

Lyssna och läs

KUNSKAPER OCH METODER

Var det verkligen så få kvinnliga tonsättare historiskt? Omedveten könsdiskriminering, gäller det mig? Här hittar du som programläggare, musiker eller allmänt intresserad av jämställdhet historisk information, texter för reflektion och tips för en mer jämställd och demokratisk programläggning.

Läs mer