Östersjöfestivalen: Alice Tegnér hyllas med nykomponerat

2014/08/14

AT-150_collageFrån barnvisa till kammarmusik.

Östersjöfestivalen 2014 hyllar Alice Tegnér (150 år sedan hon föddes) med en konsert som visar hela hennes bredd som tonsättare – från de älskade barnvisorna till sånger, pianostycken, körsånger och en violinsonat.

Uruppförande

Dessutom blir det uruppförande av Kvast-medlemmen Maria Lithell Flygs nykomponerade stycke ”Längst inne i mitt huvud”, med text av Barbro Lindgren.

Publiken får sjunga med i några av Alice Tegnérs barnvisor som gjorde henne känd redan när de kom ut och som därefter har sjungits av generationer svenska barn.

Medverkande är David Huang, piano, och Cecilia Zilliacus, violin, operasångaren Olle Persson, som är en uppskattad tolkare av visor och folkmusik, samt en vokalensemble. Dirigent är Lone Larsen

 

Tid: Fredag 29 augusti kl 18:00. Plats: Berwaldhallen, Stockholm

Konsert-intro kl 17.00: Musikforskaren Christina Tobeck berättar om Alice Tegnér. Christina Tobeck har gjort en hyllad radiodokumentär om tonsättaren Tegnér. Tidigare publicerat på Kvastwebben

Här presenterade vi tidigare i år
Östersjöfestivalens konsertprogram – då det bara fanns en kvinnlig tonsättare representerad. Lettiska Ruta Paidere får nu sällskap av svenska Maria Lithell Flyg.