9 mars: Panelsamtal och konsert i samband med Internationella kvinnodagen

2024/03/4

KOMPONISTHISTORIEN OCH KVINNORNA
En ojämn kamp för jämlik kreativitet
Panelsamtal kl 15, lördag 9 mars

I anslutning till Blåsarsymfonikernas konsert, Musikens mästarinnor, den 9 mars arrangeras ett församtal kl. 15.00- 15.30 på Stora Scen i Musikaliska Kvarteret, Nybrokajen 11. Församtalet ingår konsertbiljetten.

KVAST kan i samverkan med Blåsarsymfonikerna erbjuda upplevelsen av både församtalet och konserten med 25 % rabatt. Använd koden: MUSIKVAN2024 vid biljettköp

Deltagare: tonsättaren Andrea Tarrodi, Hanna Fritzon från Den Andra Operan och Wolfgang Undorf från KVAST. Moderator är Elin Norquist, vd Blåsarsymfonikerna.

Här kan du läsa mer om hur den ojämna kampen för jämlik kreativitet har sett ut under århundradena.

MUSIKENS MÄSTARINNOR
kvinnliga kompositörer från olika epoker
Konsert kl 16

I anslutning till internationella kvinnodagen uppmärksammar vi banbrytande verk komponerade av kvinnor från olika epoker och regioner. Blåsarsymfonikerna bjuder på allt från högromantiska klanger av Augusta Holmès och Lili Boulanger till amerikanska Cindy McTee och vi spelar verk av en Sveriges mest uppmärksammade samtida tonsättare, Andrea Tarrodi. Hennes konsert för fagott och blåsare framförs av solisten Sebastian Stevensson, som verkar som solofagottist i Danmarks Radios Symfoniorkester. 

Andrea säger själv om verket Cetus, där Sebastian är solist: ”Valsången hörs på flera ställen, både i solofagotten och resten av orkestern, tillsammans med böljande vågor och undervattensliv. ”

Varmt välkommen!