Vägröjare – Live på Kvinnohistoriska

2019/03/3

Kvast Pop Up Pod kör live från scenen under invigningen av Kvinnohistoriska museet i Stockholm 3 mars. Det blir ett avsnitt om vägröjare – musikhistoriens kvinnliga stigfinnare. Alltså de kompositörer som banat väg för andra, tagit ut ny kurs och testat nya idéer och teman.

Några av verken som hörs i avsnittet kan du lyssna på här:
open.spotify.com/user/therese_for…W5SN-MPfpKI15UPw


Kvast Pop up Pod, skapad av filialen i norr, görs av Kristin Boussard och Therese Forsberg som har ett genuint intresse för ny musik och ljudkonst. De vill utmana sina egna och dina öron och hitta mer ny musik. I varje avsnitt utgår de från ett tema och väljer ut några stycken som de spelar upp för varann och pratar om. Elakingar skulle kalla det lika pretto som tramsigt andra skulle säga att det är ett lättsamt sätt att höra massor av musik av kvinnliga tonsättare.

Kristin Boussard, tonsättare bosatt i Piteå med verk som Min Eallin, Dry Your Ice & Make a Fish Come True på sitt CV. Hennes musik spelas i flera olika länder och har ett nyfiket uttryck som ofta kompletteras med visuella element.

Therese Forsberg, journalist och ljudnörd bosatt i Piteå som arbetat mycket med radio. Hon brinner för de små ljuden och att bygga egna elektroniska instrument.