Tonsättarförfrågan – stort internationellt gensvar

2013/02/4

GAGEEGOEn utlysning från Share Music Sweden och ensemblen Gageego har väckt ett väldigt engagemang runt om i världen. 56 tonsättare från Europa, Nord- och Sydamerika har visat ett intresse för att skapa ett nytt musikverk tillsammans med musikerna i Gageego.

25 % av de sökande är kvinnliga kompositörer, som vill vara med i det banbrytande projektet. Nio tonsättare från Sverige hörde av sig, varav tre kvinnliga.

– Det är 16 europeiska länder representerade, och sedan har vi även ansökningar från USA, Kanada och Argentina, berättar Share Musics verksamhetschef Sophia Alexandersson.

– Jag är överväldigad av att det har blivit en sådan respons, och framförallt är det häftigt att det har kommit så många svar från olika länder. Det är också väldigt spännande namn och många intressanta idéer.

Fokus för detta projekt är utforskandet av traditionell kammarmusik och etablerade instrument kontra musik som är spelad med hjälp av ny teknik. Målet är att producera en konsertserie och spela på en mängd platser både i Sverige och internationellt.

 

Foto: Anna Hult

Läs mer om ensemblen Gageego

Till Share Music Sweden