Sveriges nyaste orkester

2013/06/4

Stockholm_Visitors_Board_logo_StoSolStockholms Solister heter  Sveriges och huvudstadens nyaste orkester. Det är ett projekt initierat av dirigenten Maria Eklund.

Med Stockholms Solister har man ambitionen att ”belysa och framställa Stockholm som en stad med modern och nyskapande öppen miljö med fokus på frågor kring jämställdhet, demokrati och miljö”.

Ett färskt exempel på det är när Stockholms Solister med skådespelare från Dramaten ger en konsert i Husby Folkets hus den 18 juni.

– Vi tycker det är viktigt med sammanhållningen i Stockholm, förklarar Maria Eklund.

 

Kammarorkestern samlar några av Stockholms ledande musiker – Christian Svarfvar, Jan Stigmer, Jonas Lindgård, Tomas Lundström, Marc Power med flera. Idag består Stockholms Solister av 15-20 musiker, beroende på program och besättning.

Säsongen 2013-2014 kommer orkestern att genomföra konsertserien ”Vårt Stockholm” med framträdanden på olika platser i Stockholm. Ett försök att och komma närmare publiken och höras av fler.

Första internationella konserten blir i Moskva, den 4 juli 2013, då man framträder vid sommarfestivalen ”Världens Kammarorkestrar” i konserthallen Tchajkovskij.

 

Webbplats, Stockholms Solister