Operafest i Vadstena med Guldkvasten-komposition

2014/07/25

Vadstena-Ak_sommarVadstena-Akademien firar 50 år med gratis operafest, tårta och nyskriven festmusik under jubileumsdagen den 31 juli.

Det har därmed gått 50 år sedan sångpedagogen Ingrid Maria Rappe startade operaakademien i Vadstena. Den 31 juli 2014 bjuds det på två gratis-konserter och tårta i Vadstena.

Klockan 13 startar programmet med utomhuskonsert vid Vadstena Gamla teater där tidigare konstnärlige ledaren, regissören och sångaren Torbjörn Lillieqvist är värd. Sångare som Jesper Taube och Matilda Paulsson medverkar liksom instrumentalister som alla har tidigare koppling till Vadstena-Akademien.

Nyskrivet av Andrea Tarrodi

I samarbete med Svenska Kyrkan i Vadstena och Dal ges en gratiskonsert i Vadstena Klosterkyrka kl 18. Ensemble och orkester från sommarens föreställning ”Silverskeppet” framför musikfavoriter av Mozart och Kraus samt nykomponerade ”Aprilserenad” av Andrea Tarrodi.

Uruppförandet av ”Aprilserenad” är ett resultat av att Vadstena-Akademien 2013 tilldelades Guldkvasten. I priset ingick en beställning av en komposition och valet föll på Andrea Tarrodi. Texten är hämtad ut Drottning Kristinas Aforismer.

Mellan konserterna bjuds på tårtkalas och mingel.

Här finns hela konsertprogrammet