Kim Hedås ljudsätter bron till Malmö Live

2015/06/3

hedås+gångbro_malmö-liveTonsättaren Kim Hedås, som också är adjunkt i komposition vid KMH, har komponerat en ljudinstallation till invigningen av det nya kulturhuset Malmö Live den 4 juni 2015.

”Via” är en tolv timmar lång komposition för den nya, 38 meter långa gångbron i anslutning till Malmö Live. I 21 högtalare, inbyggda i bänkar på bron och i gräset vid brofästena, spelas Kim Hedås nya musik, som är uppbyggd av sekvenser där specialskriven musik för Malmö Symfoniorkester varvas med andra instrument och ljudinspelningar.

– Ett hedersuppdrag, det är ovanligt att ljudet lyfts fram i en konstinstallation i det offentliga rummet, säger Kim Hedås om verket, som hon arbetat med sedan i höstas.

– Jag har utgått från platsen, vattnet, stadens brus och funktionen. Att det är en förbindelse, folk är i rörelse. Men platsen erbjuder också möjlighet till stillhet och koncentration med de utplacerade bänkarna, säger Kim Hedås.

Sedan mars i år har hon regelbundet varit på plats i Malmö för att komponera ljudet på plats

– Jag är väldigt nöjd med verket och placeringen där det interagerar tillsammans med flera andra nya offentliga konstverk. Jag hoppas att det blir en annorlunda upplevelse och ett tillskott för Malmöbor och besökare.

 

Brobygge på EMS

Malmö Live