I Malmö består ordningen

2015/08/4

MalmöLive_extNytt (påkostat) konserthus i Malmö ska invigas den 28 augusti 2015; Malmö Live Konserthus. Det är Malmö stads dyraste byggprojekt någonsin med en slutnota på närmare 1,3 miljarder kronor för skattebetalarna.

Ny akustik, i världsklass enligt marknadsföringen. Nytt säsongsprogram för 2015/16 (även om det inte går att finna i sammanställd form på fina webbplatsen www.mso.se). Många nya konserter och rader av nya solister och dirigenter …

… men ordningen består. Det vill säga musik av manliga kompositörer är topprankad och mest framförd. Och som för att sätta riktig punkt på spelåret avslutar Malmö Symfoniorkester och dirigenten Marc Soustrot med Brahms-festival. Johannes Brahms uppmärksammas med åtta verk under festivalens fyra dagar i maj 2016.

 

8 mot 90

Säsongen 2015/16 kan de kvinnliga tonsättarnas verk kan räknas till 8, de manliga kompositörernas verk till 90 (varav ett uruppförande vid invigningskonserten, Rolf Martinssons In i evigheten).

Och in i evigheten lär Malmöpubliken och Malmös skattebetalare få vänta på en en mer jämställd orkesterrepertoar.

 

MalmöLive_annNotera gärna detaljerna i den här översiktsannonsen från Malmö Live Konserthus. De manliga artisterna och kompositörerna får gärna synas med bild, men konserten med ett verk av Lili Boulanger bildsätts istället med violinisten Isabelle van Keulen.