Feministisk och anti-nationalistisk folkmusik

2015/10/20

Porträtt fotografering hos Wåhlstedts foto & ateljé i Bollnäs.

Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges mer framträdande folkmusiker. Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola är de nu proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Det är låtar från Ångermanland och Hälsingland i mash up med låtar från 2015.

Parkman och Ohlanders har under fem års tid turnerat runt om i Sverige med föreställningen ”En folk-musikalisk shåw” och spelat ett hundratal gånger på klubbar, festivaler, folkparker, teaterscener och hörts i bland annat Sveriges Radio P3 och P2.

Efter framgångarna med den folkmusikaliska shåwen gör de nu en konsertföreställning som hörts bland annat på Bingsjöstämman och Sápmi Pride i Kiruna och som spelats både i Belgrad, Paris och Oslo. Under 2015 är duon aktuell med en Europaturné, ett större samarbete med Riksteatern samt spelningar runt om i Sverige och Norden. De är även nominerade till årets traditionsbärare 2015 på Folk- och Världsmusikgalan och under hösten kommer deras debutskiva.

Torsdagen den 22 oktober 2015 gästar de Gävle Konserthus, Tamburinen, kl 19.30.