Cecilie Løken fick första Aurora Music Award

2016/02/24

Cecilie Løken, årets mottagare av The Aurora Music Award, tillsammans med Ola Larsson – General Manager och Per Nyström - Artistic director från Aurora Chamber Music tillsammans med prisutdelaren och Trollhättans kommunalråd Monica Hansson.
Cecilie Løken, årets mottagare av The Aurora Music Award, tillsammans med Ola Larsson – General Manager och Per Nyström – Artistic director från Aurora Chamber Music tillsammans med prisutdelaren och Trollhättans kommunalråd Monica Hansson.

Den internationellt berömda norska flöjtisten Cecilie Løken blev den första mottagaren av The Aurora Music Award. Priset delades ut på The Aurora Winter Festival i Trollhättan den 24 februari 2016  inför fullsatt salong och med några av den klassiska musikens största stjärnor på scenen.

– Jag är jublande glad och stolt över att få priset. Det visar att vårt hjälparbete uppskattas och kanske inspirerar till efterföljd. Prissumman kommer att gå till min organisation Röda Hjärtat där jag vet att det kan göra mycket stor nytta för människor i nöd, säger Cecilie Løken.

 

Prisnämndens motivering:
Cecilie Løken är humanist och artist. Hon kombinerar dessa storheter som en gåva till mänskligheten.

I en tid av lidande använder hon sin kraft och sin begåvning till att ge människor på flykt ett bättre liv. Genom att ta hand om utmattade människor i vattnen kring Lesbos stränder. Genom att samla sina musikaliska kolleger till ett stort hjälpande nätverk. Genom att med sin musikaliska gärning samla medel till insatser. Genom att grunda hjälporganisationen Röda Hjärtat som en bas för arbetet. Genom att med musik bygga kontakter och gemenskap med nyanlända som kommer till Norden. Genom att med musik riva gränser mellan individer och kulturer. Genom att oförtröttsamt leva sin tro att skydda en behövande människa är att skydda en syster och en bror.

Cecilie Løken är en, i ordets varmaste mening, medmänniska som bidrar till en bättre tillvaro för mänskligheten. Cecilia visar i sin gärning att en människa med sina handlingar kan göra stor skillnad.