Bubbel och annat skumt – Jubileumspodd

2018/11/3

Kvast fyller 10 år och Kvast Pop Up Pod firar med bubbel! Dagens avsnitt är inspelat i samband med KVASTs 10års-jubileumsfestival. Temat är ”Bubbel och annat skumt” och förutom bubblor får vi höra musik från klockor, toaletter och latexbalonger.


Kvast Pop up Pod, skapad av filialen i norr, görs av Kristin Boussard och Therese Forsberg som har ett genuint intresse för ny musik och ljudkonst. De vill utmana sina egna och dina öron och hitta mer ny musik. I varje avsnitt utgår de från ett tema och väljer ut några stycken som de spelar upp för varann och pratar om. Elakingar skulle kalla det lika pretto som tramsigt andra skulle säga att det är ett lättsamt sätt att höra massor av musik av kvinnliga tonsättare.

Kristin Boussard, tonsättare bosatt i Piteå med verk som Min Eallin, Dry Your Ice & Make a Fish Come True på sitt CV. Hennes musik spelas i flera olika länder och har ett nyfiket uttryck som ofta kompletteras med visuella element.

Therese Forsberg, journalist och ljudnörd bosatt i Piteå som arbetat mycket med radio. Hon brinner för de små ljuden och att bygga egna elektroniska instrument.