Barnens konserthus finns i Uppsala

2015/02/13

Oum KalthoumDet satsas friskt och medvetet för ett Barnens konserthus i UKK, Uppsala Konsert & Kongress. Lördagen den 21 februari ges två föreställningar med en poetisk musiksaga om egyptiska sångerskan Oum Kalthoum; Re:Orients publik- och kritikerrosade föreställning om flickan med den makalösa rösten som sedan blev arabvärldens största stjärna.

Oum föddes 1898 eller 1899 (eller 1904), dog 1975 och räknas fortfarande som arabvärldens främsta sångerska.

Rollen som Oum Kalthoum spelas av sångerskan och skådespelaren Sofia Berg Böhm. Musiker är Mousa Elias, oud och slagverk, och Feras Sharstan, qanon och slagverk. Musiken i föreställningen är originalsånger ur Oum Kalthoums repertoar samt nyskriven musik av Mousa Elias.

 

UKK_barnFolkmusik, dans, musikklassång

Sedan fortsätter våren med föreställningar för barn:

Är det riktigt sant?
Lördag 11 april 13.00
Ditte Andersson och David Eriksson spelar folkmusik och berättar. Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musik i Uppland med stöd av Musik Hus Vänner

Drömmer jag?
Lördag 25 april 13.00
Dansa med aliEn dance company. Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.

mikroVOLT – dans med DJ och ljus för en ung publik
Lördag 23 maj 12.00-15.00
På mikroVOLT är det barnen som äger dansgolvet – roliga installationer som barnen kommer att älska. Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.

Majas alfabetssånger – familjekonsert för både stora och små
Lördag 30 maj 13.00
De yngsta årskurserna i Uppsala musikklasser sjunger. Linnékvintetten har arrangerat för brasskvintett. Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musik i Uppland med stöd av Musikens Hus Vänner.

 

Illustration av Py Huss Wallin