Alma M och Clara S på Östersjöfestivalen

2015/06/3

Så fick de vara med på Östersjöfestivalen 2015,Musikaliska_Sthlm till sist. Tack vare en nyinsatt konsert på Musikaliska den 30 augusti blir det musik av Alma Mahler (född Schindler) och Clara Schumann (född Wieck).

”Desperate Housewives – Alma & Clara” är den något desperata konsertrubriken där musiken framförs av Blåsarsymfonikerna och mezzosopranen Matilda Paulsson. Rubriken kan man lätt överse med när man hör chefen för Musikaliska resp General Manager för Östersjöfestivalen kommentera denna konsertsatsning:

– Vi är både stolta och glada över att vara med i festivalen i år, både med Blåsarsymfonikerna och som ny konsertplats. Konserten med Alma Mahlers och Clara Schumanns musik känns riktigt spännande på festivalen. Musikaliska har ju under många år arbetat med att lyfta fram just kvinnliga tonsättare, och det är roligt att det här långsiktiga arbetet tillsammans med Blåsarsymfonikernas uppmärksammas på det här sättet, säger Ola Bjerding, VD för Musikaliska och Blåsarsymfonikerna.

– Det känns jätteroligt att få välkomna Musikaliska med Blåsarsymfonikerna som nya samarbetspartners i Östersjöfestivalen. Det är första gången som en blåsarsymfonisk orkester framträder på festivalen. Blåsarsymfonikernas arbete för en jämställd repertoar är också något som inspirerar, säger Östersjöfestivalens General Manager Michael Tydén.

 

Kvastwebben om Östersjöfestivalen 2015