Repertoarbanken

Ett unikt musikvalsverktyg

Här samlar KVAST repertoarförslag för olika slags besättningar, för orkester, soloinstrument såväl som vokalt. Musik skriven av kvinnliga tonsättare, främst nutida svenska, ska finnas här. RepertoarBanken är under ständig utbyggnad. Just nu med mer än 1,800 verk av kvinnliga tonsättare. Välkommen tillbaka för att hitta ännu mer.

Såhär använder du Repertoarbanken

Du kan fritt söka efter det du letar efter, t.ex. ensemble, tonättare eller utgivningsår. Använd kategorierna nedan för att filtrera, eller använd sökfältet till höger ovanför listan. Du kan använda flera filter samtidigt. För att rensa, klicka på "Clear Filters". Du kan också klicka på pilarna för att sortera enligt bokstavsordning eller t.ex. utgivningsår. Tryck på plus-symbolen till vänster om varje verk för att se utökad information.

Som tonsättare kan du själv skicka in verk till Repertoarbanken. Alla verk korrekturläses av KVAST innan de läggs in här på sidan. Klicka på länken till höger för att komma till formuläret.

Tips!

Musikverkets Musik- och teaterbibliotek, ett av Europas största, kan i många fall vara behjälpliga med både rådgivning och att hitta noter; de köper dessutom in kontinuerligt, ibland även på förfrågan/begäran.

I katalogen ›kan man söka på ”kvinnliga tonsättare”. Här får man för närvarande cirka 500 träffar på noter av kvinnliga tonsättare. Det finns dock mycket mer och detta läggs ut efterhand. Söker man något speciellt som inte kommer upp i söket kan man även maila och fråga, ifall de har verket, men det ännu inte katalogiserats.

De har även en lista med cirka tusen verk av ett sjuttiotal kvinnliga tonsättare födda mellan 1746 och 1916. Länk ›

Om projektet Tusentals verk av kvinnliga tonsättare ›

Fler kvinnliga tonsättare på offentliga estrader.
Det är demokrati och skön konst.