Repertoarbanken

Ett unikt musikvalsverktyg

Här samlar KVAST repertoarförslag för olika slags besättningar, för orkester, soloinstrument såväl som vokalt. Musik skriven av kvinnliga tonsättare, främst nutida svenska, ska finnas här. RepertoarBanken är under ständig utbyggnad. Just nu med ca 1990 verk av kvinnliga tonsättare. Välkommen tillbaka för att hitta ännu mer.

KVAST-tips:

  • Instrumentbeteckningar: Vi använder oss av standard på IMSLP - Länk till förkortningar på IMSLP - eller så är instrumenten skrivna på engelska. Även orkesterbeteckningar med mera; till exempel string orchestra, string quartet, wind quintet
  • Filters: Vi har ännu inte hunnit kategorisera alla verk så kanske inte alla verk för till exempel stråkorkester kommer upp om du använder det filtret. Skriv även det du söker i "SEARCH" för att inte missa något!
  • Använd knappen "Clear filters" och/eller uppdatera websidan med "den cirklade pilen" uppe i din webläsare (eller annan metod) om du söker runt på olika kategorier och sökord. Ibland behöver vår Repertoarbank en fräsch nystart för att prestera på topp!
Såhär använder du Repertoarbanken

FILTRERING
Använd kategorierna nedan för att filtrera och se verk med en specifik besättning. När du valt kategori visas resultaten direkt i verklistan. För att rensa och filtrera på nytt, klicka på "Clear Filters" under filtreringsalternativen. Tryck på plus-symbolen till vänster om varje verk för att se utökad information.

FRISÖK
Du kan fritt söka efter det du letar efter, t.ex. ensemble, tonättare eller utgivningsår. Sökfältet hittar du till höger ovanför verklistan, nedanför filtreringsboxen.

SORTERING
För att sortera enligt bokstavsordning eller t.ex. utgivningsår,  klicka på pilarna i titelspalten ovanför verklistan.

SKRIV UT
För att skriva ut klickar du på symbolen "Print" till höger nedanför filtreringsalternativen. Du skriver då ut enbart de resultat som du kan se, dvs. de 50 första verken beroende på hur många verk du filtrerat fram. För att skriva ut alla, välj "Show All" till vänster ovanför resultatlistan.

Som tonsättare kan du själv skicka in verk till Repertoarbanken. Alla verk korrekturläses av KVAST innan de läggs in här på sidan. Klicka på länken till höger för att komma till formuläret.

Tips!

Musikverkets Musik- och teaterbibliotek, ett av Europas största, kan i många fall vara behjälpliga med både rådgivning och att hitta noter; de köper dessutom in kontinuerligt, ibland även på förfrågan/begäran.

I katalogen ›kan man söka på ”kvinnliga tonsättare”. Om du söker på "kvinnliga tonsättare" och begränsar urvalet till noter kommer ca 1500 titlar upp. Söker man något speciellt som inte kommer upp i söket kan man även maila och fråga, ifall de har verket, men det ännu inte katalogiserats.

De har även en lista med cirka tusen verk av ett sjuttiotal kvinnliga tonsättare födda mellan 1746 och 1916. Länk ›

Om projektet Tusentals verk av kvinnliga tonsättare ›

Svensk Musik har också ett sökbart register på verk som finns hos dem. Om du söker på "kvinnliga tonsättare" kommer ca 3000 titlar upp!
Länk till dem här!
De har även tagit fram ett häfte med de kvinnliga tonsättare som finns i deras arkiv.

Fler kvinnliga tonsättare på offentliga estrader.
Det är demokrati och skön konst.